Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - Fredag 4 jan 17:36

Valparna är helt underbara och börjar alltmer visa egna personligheter. Snart är det avfärd, den första redan lördag den 5 januari.

Vädret har växlat mellan kyla och blidväder, regn och snö. Och en dag med storm. Dom är inte så jätteglada i att gå ut, dvs ta sig nerför kökstrappan. Där nere väntar antingen kall snö eller vattenpölar. Tur att de har varann! Och så kan man locka ut dom med mat. In däremot går det undan, då är trappan inget hinder.

Tomten är inhägnad och de får springa på ungefär halva ytan. Vilket inte hindrar en viss liten grön flicka från att ta sig igenom ett hål nere vid marken och ut i den stora friheten. Men det var inte så kul, för hon började genast tjoa och ville in igen.

Många besök har det blivit också. Köpare, andra intresserade, vänner och bekanta, pappa Cassus matte Minna och valptestspecialisten Ingrid Tapper.

Och så det obligatoriska veterinärbesöket med hälsolkontroll, chip i nacken och första vaccinationen.

Tack Minna för många fina bilder.

 

                  

 

 

                           

 

Två riktiga godisbitar.

 

 

Sirius Black, helt utslagen efter valpköparbesök och stor lunch utomhus.

 

 

Så himla trött man blir hos veterinären.

 

 

Ingrid Tapper gör valptest vid 7.5 veckor. Här ett par bilder.

   

ANNONS
Av Agneta Lindström - 17 december 2018 21:39

Fem veckor har gått sedan den fantastiska födelsedagen med Danzas första kull. Alla väger nu runt två kilo och är helt underbara att se. De har blivit riktiga lurvisar och snart är det dags för Julia att klippa dom för första gången.

Den 16 december kom snön och den 17:e ännu mer. Dags för lite utflykter. Helt kort i början, dom blir snabbt kalla och kanske lite oroliga av den nya miljön. Men dom vänjer sig snabbt, det vet vi av lång erfarenhet.

Först här en liten film från första dagen ute. Sen en radda vinterbilder.

 

 

               

 

 

 

   

Sen måste man in och vila.

     

     

Sen kom Johanna och Christopher på besök, alltså ägarna till Danzas mamma Izzie, och delade med sig av fina bilder.

       


 

ANNONS
Av Agneta Lindström - 13 december 2018 18:29

Det är nästan otroligt hur fort valparna utvecklas. Från hjälplösa knyten till skuttiga, lekande små hundar på bara några veckor. 4 1/2 vecka nu och dagtid bor dom i en stor hage i köket med kisslåda, mysfäll och ett gömsle i form av en liten flygbur. Nattetid fortfarande i sin "födelselåda", där ingen ännu har tagit sig över kanten.

Danza ger dom fortfarande mjölk, förstås, men valparna har nu fått smaka på både köttfärs och lite annat. Till en början med blandad entusiasm.

Var och en av dom små börjar också utveckla egen personlighet och det är väldigt roligt att följa deras framsteg.

 

Här några nya bilder. Lägg märke till deras olika liggstilar.

 

         

Av Agneta Lindström - 7 december 2018 21:23

Oj vad dom växer. Cirka 1,3 kilo allihop, den gröna tiken något mindre men hon ökat snabbt.

Nu har dom fått stadga i benen och knallar runt runt i valplådan. Någon gör ett försök att komma över kanten men lyckas ännu inte.

Såklart är dom mycket mer vakna nu än för bara en vecka sedan och dom tränar för fullt på att skälla. Inte konstigt det heller, eftersom dom har tre vuxna skällande kompisar i huset.

Vi har börjat ge dom lite köttfärs, vilket fick ett blandat mottagande. Någon slukade den lilla biten direkt, medan någon annan inte var särskilt glad i smaken. Men nu blir det fast föda varje dag.

I morgon lördag börjar vi bygga om köket, som blir deras huvudsakliga boplats fram till flytten i januari.

I veckan var Cassus (pappans) ägare Minna på besök och hon tag en radda fina bilder. Här är några av dom.

 

                   

Av Agneta Lindström - 27 november 2018 16:10

Som vi skrev igår så har valparna nu börjat öppna ögonen. Idag fångade vi dom på bild. I tur och ordning: svart hane, blå hane, gul tik, grön tik.

 

       

Av Agneta Lindström - 26 november 2018 14:01

Drygt två veckor har gått sedan Danza födde sina och Cassus valpar. Nu är dom på benen, nåja, dom försöker i alla fall. Vinglar fram och ramlar omkull. Ibland är dom riktigt högljudda när det inte går som dom vill, om mjölken är för långt bort till exempel.

Dom börjar kisa med ögonen

Vikten för de två största, gula tiken och svarta hanen, närmnar sig raskt ett kilo.

Här ett par färska bilder.

 

   

Av Agneta Lindström - 21 november 2018 09:07

Danzas lilla sångkvartett gör inte mycket väsen av sig. Äter och sover och kravlar runt lite. Om någon kommer för långt ifrån de andra så börjar han eller hon att pipa ch då är mamma där och rättar till situationen och då blir det tyst. Någon gång får vi tvåbenta lyfta den lilla valpen till en bättre plats.

Dom äter som sagt, som valpar brukar göra, och dom går upp i vikt på ett helt normalt sätt.

Julia säger att det här är nog den lugnaste kull vi haft och vi andra håller med. Sover hela nätterna och större delen av dagarna. Har hört siffran 22 timmnar per dygn för nyfödda valpar och det verkar stämma.

Men snart blir det liv i luckan...

 

Här är några bilder från de senaste dagarna.

 

     

Av Agneta Lindström - 12 november 2018 14:06

Den 13 september, efter några dagars dejt, parade sig Danza och Cassu (von Jungfruborg Cameron) på en villatomt i Hässelby. Tidigt på morgonen den 10 november började Danza föda sin första kull. Efter nästan fem timmar var det klart, två hanar och två tikar, alla jättefina.


Här är bilder på dom stolta föräldrarna. Danza överst.

 

 

 

 

Valparna vägde vid födseln mellan 180 och 260 gram. Tyngst var faktiskt en av tikarna.

Här ser ni alla fyra:

 

 

Och här är en av snuttisarna:

 

 

 Fortsättning följer...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se