Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - 9 september 2017 13:49

Tiden går fort när man har roligt, brukar man säga, och roligt har vi när vi följer valparnas utveckling. Från små krypande korvar till jättebusiga valpar som snart är mogna att flytta hemifrån.

 

Alla väger nu en bit över tre kilo och de äter ur en stor valpbar, tre gånger om dagen. .På morgonen och kvällen går alla ut och kissar och ibland ännu mer och där emellan antingen sover de eller är ute och leker, i den mån vädret tillåter det.

 

Nätterna är lugna. I morse började dom tjoa vid kvart i nio.

 

Bilderna är från drygt en vecka tillbaka och fram till nu.

 

                             

ANNONS
Av Agneta Lindström - 28 augusti 2017 20:27

Precis när de blev fyra veckor släpptes valparna ut i trädgården. En vacker dag med grönt gräs och blå himmel och tusen saker att upptäcka.

 

Men ingen vågade gå för långt ifrån dom andra. Testade nya gröna huset, nosade runt, kissade lite men somnade ganska snart i en mjuk hög.

 

Dagarna efter upprepades öventyret men fortfarande utan några vidare utflykter. Skönt att slippa gå runt och leta efter dom.

 

Julias bilder från första utedagen:

 

                

ANNONS
Av Agneta Lindström - 23 augusti 2017 12:54

Niamh/Patrick-valparna bara växer och på något sätt så växer skinnet fortare än det innanför så dom blir så där härligt mjukisgosiga.

 

Köket har blivit nya dagisplatsen. Niamh tycker det är OK men dom andra hundarna ska helst inte komma för nära.

 

Den grå hanen är störst medan den lilla (lila) tiken nu - som sig bör - är minst i flocken. Trots att hon när hon föddes var lite större än de fyra brorsorna.

 

Några härliga bilder från perioden 17-22 augusti. I morgon torsdag blir dom fyra veckor.

 

                     

Av Agneta Lindström - 15 augusti 2017 18:21

Två och en halv vecka nu. Ögonen börjar fungera och de fem små valparna upptäcker mer och mer omkring sig. Syskonen, leksaker... Fortfarande mest tysta men ibland hörs ett och annat gällt pip. Då är mamma Niamh genast där och kollar vad som hänt.

 

Nu håller vi som bäst på och förbereder köket inför flytten. Ny plastmatta och ordentliga kompostgaller. Håll utkik om någon vecka så får ni se!

 

Bilder från dag 15-17:

 

                  

 

 

Av Agneta Lindström - 11 augusti 2017 14:29

På den 14:e dagen öppnade alla valparna ögonen. Mest små springor och sannolikt ser dom själva inget än. Fortfarande är det lukt och känsel som gäller - mammas mjölk kan man ju inte missa.

 

Här är några av Julias bilder.

 

           

Av Agneta Lindström - 10 augusti 2017 14:49

Torsdag 10 augusti. Två veckor idag och alla har passerat ett kilo i vikt. Riktiga tjockisar! Precis som det ska vara.

 

Ögoonspringorna börjar precis öppnas och snart kan vi visa bilder på deras vackra blå ögon.

 

Mamma Niamh mår alldeles utmärkt och nöjer sig ofta med att ligga i eller under sängen så att hon ändå kan hålla kollen. Hennes promenader blir allt längre. Hon känner sig trygg med att de finns i sin låda. Första dagarna kan man ju inte vara helt säker - det kanske bara var en dröm?

 

Här några bilder från 6 och 7 augusti.

 

         

Av Agneta Lindström - 3 augusti 2017 14:29

 

Torsdag den 27 juli - mitt under Löfvens krispresskonferens på TV:n - tröttnade Niamh på att vänta. I hundbädden i hallen satte hon sig och födde en liten välskapt pojke på 270 gram.

 

Rask förflyttning till valplådan, där hon mellan halv ett och halv fyra på eftermiddagen fick ytterligare fyra valpar, alla strax under eller strax över 300 gram. Störst av alla var tiken, hon med lila halsband här nedan. Tack Yvonne för fin valpsupport!

 

Här är bilderna från första dagen:

 

   

     

Niamh är en jätteduktig mamma. Hon vaktar de små mycket noga och går bara ut korta stunder. Valparna äter och mår mycket bra. De kravlar omkring i blindo men hittar alltid fram till sin trygga mamma. Alla växer som de ska, dvs mycket snabbt.

 

Här är bilder från dag 2-4:

             

Till sist - i detta första blogginlägg - en stilstudie på de fem, som här är sex dagar. Dom skiljer sig lite i färg och teckning. Tillsammans med halsbandens färg är de lätta stt skilja åt.

       

 

 

Av Agneta Lindström - 31 december 2016 12:57

Det var en liten kull och de var väldigt stillsamma så tiden har gått fort. Snart börjar valparna flytta . Två köpare är klara. Den fina vita tiken, som vi kallar Q, söker fortfarande hem. Pollie har flyttat till Stockholm (bild nedan) men Kaiser och Danza bor kvar och vem vet vad 2017 har att erbjuda?

 

Den vita hanen,  (Quentin Coldwater) var den första som kom på hur man tar sig över kompostgallret in i nästa rum. Upp på flygburen/kojan och sen var det bara att kämpa på.

       

 

Q,  har också en skön stil när han vilar. en klassiker bland wheaten faktiskt, att stötta huvudet mot något när man sover.

   

 

Snön försvann redan före jul. Här är sista snöbilden, där Niamh, Pollie och valparna leker dragkamp.

 

 

En av de sista mysbilderna där alla tre är tillsammans.

 

 

Strax före nyår var det besök hos veterinären för besiktning, vaccination och chippning. Här visade dom återigen hur coola dom är. Ett släktdrag från föräldrarna Niamh och Elvis och mormor Karma. Bland andra.

   

 

Och vår älskade Pollie har blivit Söderböna, flyttat till Stockholm och nya familjen Mia, Ebba och Anders.

 

 

Hej då, säger Pollie. Vi ses igen!

 

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se