Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - 18 december 2016 13:08

... och inte bara stora utan duktiga och faktiskt lite kaxiga. Dom skäller på varann och kompisarna, dom ropar högt efter mat och är väldigt aktiva. Lilla tjejen är snabbast vid köksdörren och ska in i kylskåpet och frysen och diskmaskinen så fort vi gläntar på dörrarna. Samtidigt börjar mamma Niamh att bli lite avvisande mot sina valpar och dom får bara dricka ibland. Och det är helt i sin ordning för snart ska dom skiljas åt.


Njut av veckans bilder! Först de nyklippta valparna på trimbordet.

 

Quick Ben ("Ben"), grönt halsband

 

 

Quentin Coldwater ("Q"), vitt halsband

 

 

Queen Salmissra Of Nyissa ("Issa"), orange halsband

 

Så några lek- och sovbilder:

   

 

 

                


ANNONS
Av Agneta Lindström - 14 december 2016 07:21

Så kom den då äntligen, snön. Tung och blöt. Så klart att valparna ska ut och testa. Till att börja med får vi lyfta ut dom men efter bara någon dag tar de sig ut själva, och in, men bara den lilla tjejen (orange halsband). Men dom kommer att lära sig snabbt. Innan dom flyttar vid åtta veckor så flyger dom utför alla trappstegen i ett enda skutt.


Först några mysbilder från sovplatsen i köket.

       

 

Och så den allra första kontakten med den konstiga snön. Men alla är jättetuffa och tar det nya med självklart lugn och nyfikenhet.

               

ANNONS
Av Agneta Lindström - 11 december 2016 18:32

Det är en märkllig december.. Vinterväder växlar med regn och massor av plusgrader. När det häromdan låg på plussidan passade vi på att släppa ut valparna för första gången. Dom var totalt orädda för allt det nya och knallade omkring och kollade allt nytt som om det var den självklaraste sak i världen.


Här nedan både inne- och utebilder. Lägg märke till "nanny" Pollie, sex månader, som verkar känna sig som lika mycket mamma som Niamh.

 

       

 

Riva papper är en klassiker som alla valpar lär sig:

                 

Oops! Var tog golvet vägen?    

Av Agneta Lindström - 4 december 2016 13:30

När valparna är en månad har dom fått en extra mamma. Pollie, sex månader, tycker det är självklart att hon ska leka med småttingarna och valparnas mamma Niamh är helt med på noterna. Kanske tycker hon det är skönt att få lite avlastning? Ute busar de två tikarna med varann och inne ligger de ibland och gosar tillsammans.

 

              

 

  

  

 

 

 

Och så har valparna börjat äta på egen hand, eller tass...

   

Av Agneta Lindström - 28 november 2016 18:41

Den här tiden, vid 3-5 veckor, händer det jättemycket med valparna. Dom ser och hör och reagerar på allt. Ljud, föremål, varann, mamma. Tänderna börjar komma och klorna ska klippas, om inte annat för att dom inte ska riva mamma. I går såg vi en av dom stå och dia, ett tydligt steg i utvecklingen.

 

Idag den 28 november fick dom flytta ut i en del av köket eftersom det började kännas trångt i valplådan. Men tror ni att dom blev nöjda för det? Nejdå, med högljudda pip annonserade de att de minsann vill ha hela köket.

 

Här kommer en hel radda nya bilder från den senaste veckan.

 

 

 

 

 

Polly, sex månader, bekantar sig med valparna.

                     

 

 

 

Nu till bilderna från premiärdagen i köket.

 

         

Pollie undrar vad som händer och varför hon nte får komma in till valparna.

 

Och till slut blir allt lugnt och "som vanligt" igen. 

 


Av Agneta Lindström - 21 november 2016 13:01

Ytterligare en vecka har gått och nu börjar det hända saker. Ögonen öppnas och valparna börjar få lite stadga i benen. Detta tillsammans gör att de kan röra sig runt och undersöka sin lilla låda. Dom till och med leker lite med varann och klättrar över de vita pinnarna. Snart är dom så stora att dom fastnar mellan pinne och vägg men det vet dom inte om än. Nästa steg blir att klättra ur lådan.

 

Bilderna talar för sig själva, så titta och njut.

 

                               

 

Av Agneta Lindström - 13 november 2016 14:05

Nu har trillingarna ätit och sovit (mest) i elva dagar. Vi har nog sällan sett och hört en lugnare valpkull men snart öppnar de ögonen. Då ökar intresset för omvärlden och då lär det bli fart på dom.

 

Under tiden är det bara för oss i familjen att titta och njuta. Man unnar fler den upplevelsen!

 

Mamma Niamh sköter sig exemplariskt. Bättre mamma kunde valparna inte önska sig.

 

Här några bilder från de senaste dagarna.

           

Av Agneta Lindström - 5 november 2016 22:00

Niamh är en otroligt duktig mamma. Visserligen har hon bara tre små att ta hand om - men som hon gör det. Vakar över dom dygnets vakna timmar, för det mesta tillsammans med valparna i lådan, men ibland hoppar hon upp i Julias säng och håller kollen uppifrån. "Promenaderna" utomhus klarar hon av på några minuter, sen drar hon rejölt för att snabbt komma hem igen.

 

Valparna å sin sida är helnöjda. Gott om mat och vörme, vad kan man mer begära, tre dagar gammal?

 

Här bild på en helnöjd grön hane:

 

 

 

I dag kom lillhusse Niklas på besök. Niamh blev överlycklig. Trodde kanske att hon blivit övergiven av sin familj? Fast hon ser faktiskt lite trött ut. Vi har full förståelse!

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se