Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - 24 juli 2015 23:38

I dag bestämde sig Mister Blue, Old Man Willow, för att flytta till Tranås. Han ska bo med tre härliga tjejer och får hjälp med passningen av barnens mormor och mormorsmor. Vi önskar dem alla lycka till!

 

 

Från vänster: Stina, Saga och Klara. Valpen heter numera Mio.

ANNONS
Av Agneta Lindström - 23 juli 2015 23:49

Ja, den förste som lämnade boet var röde hanen, dvs Oz eller Ozzie, som han nu får heta hos sin nya familj i Nykvarn. Vi tror att det kommer att gå jättebra för denna fina valp, som alltid har varit den största i kullen, om än inte den som gjort saker först, för det har varit den gula. Han ska snart också flytta. Här är Ozzies familjemedlemmar:

 

 

Från vänster: Jonny, Ida, Ville, Helena och, längst fram, Moa.

ANNONS
Av Agneta Lindström - 21 juli 2015 12:38

Vid 7 1/2 vecka gör vi alltid ett valptest, för att kolla valparnas mentalitet, föremålsintresse, problemlösning och så vidare. Etologen Ingrid Tapper kommer på hembesök och vi får ett protokoll på varje valp. Det hjälper oss bland annat att para ihop rätt hund med rätt köpare.


         

Foton: Johanna Tak

Av Agneta Lindström - 14 juli 2015 11:22

14 juli. Nu har vi registrerat valparna och dom har fått sina kennelnamn. På bilderna är dom precis sex veckor (7 juli).

 

 

Oz The Great And Powerful (röd hane)

 

 

Obi-Wan Kenobi (orange hane)

 

 

Orpheus The Father Of Songs (gul hane)

 

 

Old Man Willow (blå hane)

 

 

Odette The Swan Queen (rosa tik)


Av Agneta Lindström - 10 juli 2015 20:10

Fredag den 10 juli var dagen då valparna lärde sig trappen ut till friheten. Först var gul, som obekymrat tog de fyra gigantiska trappstegen ner och upp, ner och upp. Övriga fyra var tveksamma, vågade inte och vi fick hjälpa till. Så var det på förmiddagen och mitt på dagen. Men sent på eftermiddagen, då köksdörren stod öppen och valparna var ute, så var plötsligt alla inne. Sen måste man ju prova igen, och igen.

 

Bilden ör från den tveksamma förmiddagen. Du ser bara fyra valpar, för gul är redan ute.

 

 

Av Agneta Lindström - 8 juli 2015 11:35

Ni har väl inte missat fodervärden Johannas fantastiska blogg om valparnas första sex veckor. Läs den gärna och titta på alla fina bilder.  http://izzieochvalparna.tumblr.com/

 

Nu är dom hemma och här följer fortsättningen.

 

Den 7 juli var det dags att flytta från Bondegatan i Stockholm till Mårdstigen i Enhörna. Biltransporten gick jättebra. Alla var glada, hade mycket spring i benen och uforskade sin del av trädgården. Helt orädda. Vädret var perfekt, varken för varmt eller regnigt. Så småningom somnade de bland blommor och gräs. Vi hade inte hunnit klippa, så det måste ha varit som en urskog för de små liven.

 

         

Bilderna är tagna av Johanna Tak och Julia Ehlert. 

 

8 juli. Sex veckor idag! Valparna låg tysta i köket ända tills Hasse gick upp kvart över nio. Då fick dom gå ut i regnet och äta frukost medan golvet gjordes rent.

Både Neo och Kaiser har accepterats av Izzie även om hon är på sin vakt. Kan man verkligen lita på dom, undrar hon.

 

Uppdatering kväll; Dagen bjöd på omväxlande sol och regn. Alla måltider åts ute. Valparna vägdes i sin röda kasse och vikterna ser bra ut, från tiken på 1750 gram till röda bamsehanen på 2570 gram.


Efter näst sista målet blev det sova och alla valde platser med regnskydd, IFALL det skulle komma mera. Hanarna tilsammans under en bänk och tiken under tomatplantornas skyddande blad.

 

       

 

 

Av Agneta Lindström - 2 juni 2015 19:02

Den 27 maj fick vår fodertik Izzie (Conor's Iseult of Ireland) sina efterlängtade valpar. Eftersom fodervärden Johanna skriver en egen alldeles utmärkt och utförlig blogg med mycker bilder, så kan vi i första hand hänvisa dit:

 

http://izzieochvalparna.tumblr.com/

 

Vid cirka sex veckor är det tänkt att Izzie och valparna flyttar hem, så då kommer den mesta informationen att hittas på denna sida. Och på hemsidan förstås - www.conors.se

Av Agneta Lindström - 31 januari 2014 13:29

Två av valparna - tiken Niamh och hanen Neo - bor kvar tills vidare. Hittar vi bra fodervärdar får en eller båda flytta.

Här nedan en fin film, där de leker i den första januarisnön. Klippet finns med musik också men av upphovsskäl får musiken inte vara med här.


  Här är några stilstudier. Två mycket snygga valpar!

     


En hälsning från norska fjällen, nyårsdagen 2014. Lykke och husse Eystein.

   

 

En bild från den 14 januari 


Nyklippta! Överst Niamh och nedanför Neo.   


En något äldre bild, från den 5 december. Här är dom faktiskt tre. Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se