Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - 3 november 2016 14:53

Den andra november, efter exakt 60 dagar, födde Niamh (Conor´s Niamh of the Golden Hair) tre fina valpar, trillingar om man så vill. Pappan heter Elvis (Wibrimic´s Brown Eyed Handsome Man).

 

Ultraljudet hade visat tre valpar och hon var bara lagom tjock. Vi har ju lite att jämföra med, eftersom det här är vår 17:e kull. Som mest har vi fått nio valpar.

 


Här ett par bilder från dagarna innan.

 

   

 

Niamh tog hänsyn till både vår nattsömn och Julias arbetstider och födde första valpen halv två på eftermiddagen. Ovanligt faktiskt, eftersom de flesta tikar föder sent på kvällen eller natten.


Först ut var en tik på 285 gram. Sen blev det en lång vilopaus (för oss alla) innan tvåan och trean kom. Två hanar på 320 och 270 gram.

 

Guldlock och de tre björnarna, som en vän uttyckte det.

 

   

ANNONS
Av Agneta Lindström - 18 juli 2016 18:47

Det har varit mycket arbete med valparna och bloggen har fått stå åt sidan.. Men nu har vi samlat ihop en massa fina bilder och kan konstatera att alla fem valparna har hunnit både testas av etologen Ingrid Tapper och veterinär och flugit ut ur boet.

 

Titta och njut. Det är lika härligt varje gång man får följa en valpkull från start och för oss var det här den 16:e gången på 13 år.

 

Först trädgårdbilder. Vi har haft tur med vädret och valparna har i princip bott ute under dygnets ljusa timmar. Dom har cirka 300 kvadratmeter att leka på och massor av föremål att undersöka.

 

                       

 

Trädgårdsfontänen är precis fixad och blev genast populär.

     

 

Och så fick vi besök av underbara Ayesa och hennes mamma Sofia.

 

 

 

Den 12 juli var valparna 7 1/2 vecka. Julia kom och ställde upp dom framför kameran. Under varje bild ser ni vem det är.

   

Turkos hane, Ringo

 

   

Grön hane, Yoshi

 

   

Röd tik, Pollie

 

   

Lila tik, Gilda

 

   

Gul tik, Gnista

 

Den 15 juli gästades vi av etologen Ingrid Tapper, som gör ett valptest. Hon är för det allra mesta mycket nöjd med våra valpar. Den här gången hade hon sällskap av forskaren Patricia från Österrike, understa bilden. Hon arbetar nu i Vargprojektet i Gnesta, där vargvalpar och huskyvalpar studeras. Hon ville gärna se ett valptest och var liksom Ingrid mycket nöjd med det hon såg.

             

 

Och så kom den för oss lite sorgliga perioden då vi måste skiljas från våra älsklingar. I gengäld är det fyra familjer som blir desto lyckligare. Röda tiken Pollie (Conor's Polychrome The Sky Fairy), bor kvar tills vidare men flyttar gärna till en kärleksfull familj.

 

Göran, Lena och Ringo

 

Camilla, Vide och Yoshi. Mattias och resten av familjen kunde inte komma.

 

  

Monica, Henry och Gilda

 

 

 Ivan, Lena och Gnista. 

 

ANNONS
Av Agneta Lindström - 21 juni 2016 20:53

21 juni och valparna är precis en månad - man kan börja räkna i månader nu.

Vädret håller sig på solsidan och det blir mycket spring i trädgården men såklart ännu mera sova.

 

     

 

Såklart man kan vila inne också. I lite olika stilar.

   

 

 

Av Agneta Lindström - 18 juni 2016 17:36

En dag i köket och valparna fick smak för större utrymme. Natten efter i lilla lådan blev stökig så då bestämde vi oss för att flytta ut dom för gott i köket - och där stortrivs de.

 

Fredagen den 17 juni fick en blöt inledning men sen kom solen och det torkade upp så pass att vi vågade ta ut valparna. Totalt orädda för den nya miljön. Massor att utforska och leka med. Och sen - på valpars vanliga vis - störtsomnar dom.

 

Mot kvällen fick de komma in igen och då var de totalt utmattade och vi fick en extremt lugn natt.

 

             

Av Agneta Lindström - 16 juni 2016 16:27

 

7 juni. Valparna trycker gärna upp sig i hörnen av lådan. Som om det känns tryggare där än ute på det stora öppna fältet. Den här krabaten somnade mitt i arbetet att komma så långt in som möjligt.

 

       

11 juni. Pigga sötnosar men fortfarande väldigt vingliga.

 

 

 

 

 

15 juni. I natt klättrade första valpen ut lådan. Det blev faktiskt den lila tjejen, som har utmärkt sig också genom att i vikt gå förbi den gröna killen. Så i dag flyttade valparna ut i köket, dagtid till att börja med. Där i en inhägnad står en öppen flygbur, som de har som koja, och den blev genast favoritplatsen. 

 

 

 Fortfarande 15 juni. Dags för den allra första maten, en liten liten bit köttfärs. Aningen tveksamt först men sen glufsade dom i sig som om dom aldrig gjort något annat. 

 

 

Och plötsligt så ligger inte Karma och valparna när dom diar, utan alla står.

 

 

 

 

Av Agneta Lindström - 5 juni 2016 19:46

Vi tror vi vet vem som blir först med att klättra ur valplådan. Turkosa hanen (Prince of Persia?) gör ideliga försök och skriker högt när han inte lyckas.

 


 

 

 

Av Agneta Lindström - 5 juni 2016 19:34

Det är lite olika hur snart ögonen öppnas. Mellan två och tre veckor brukar det hända. Den här gången gick det snabbt. Här ser ni grabbarna.

 

     

Av Agneta Lindström - 3 juni 2016 17:48

Strax efter åtta på kvällen den 20 maj började Karma föda sin andra kull. Hon tog god tid på sig och inte förrän efter klockan fyra morgonen därpå var allt klart. Då kunde vi glädja oss åt fem fina och stora valpar, två hanar och tre tikar. Födelsevikten var mellan 260 och 330 gram.

 

Här nedan ser du de första bilderna, inklusive en väldigt tjock Karma dagen innan.

 

                 

Fortsättning följer...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se