Senaste inläggen

Av Agneta Lindström - 25 december 2013 19:56

Det går fort när man har roligt och tiden har gått till annat än att blogga.

Fem av de sju valparna har nu flyttat till nya hem. Nedan kan du se valparna med sina nya familjer.

Men titta först på den underbara lilla filmen där mamma Karma leker med sina småttingar i trädgården. Kan man ha det bättre som liten knappt åtta veckor gammal valp? Kan man få en bättre start på livet?

Filur (röda tiken) med sin nya familj, Eva och Bitte, Stockholm

Penny (rosa tiken) med sin nya familj, Therese, Elsa och Flora, Nacka. Martin och Rufus saknas på bilden.

Lykke (lila tiken) med sin nya familj, Eystein, Karen, Erlend och Martin, Bergen, Norge

Chilli (gula tiken) med sin nya familj, Henke, Linda, Liam och Leo, Malmö

Murphy (gröna hanen) med sin nya familj, Jri och Els, Täby

Två godingar saknar fortfarande hem, vi söker efter trygga fodervärdar eller delägare (halvfoder) till tiken Niamh och hanen Neo.

ANNONS
Av Agneta Lindström - 8 november 2013 22:45

Nu är valparna riktigt ljuvliga, runda och goa och lekfulla och massor av spring i benen. Men - mest sover dom ju förstås, småttingar som dom är.

Kolla filmerna längre ner på sidan, först den där dom äter (glöm inte att ha på ljudet!) och så den där den gula tiken far runt, helt omedveten om att hon bara är fem veckor och någon dag, och givetvis omedveten om vad en elsladd är för något.ANNONS
Av Agneta Lindström - 6 november 2013 00:21

Nu händer det stora grejer. Valparna har flyttat ut ur sin valplåda, där de föddes, eftersom de nu en efter en börjar klättra ur den. De får bo i en stor hage i köket.

Novembervädret är gynnsamt med både sol och flera plusgrader, så de får också prova på att gå runt i trädgården korta stunder.

Mamma Karma undrar vad dom håller på med...

Matrast - men bordsskicket är väl inte det allra bästa.

En riktig snygging!

Av Agneta Lindström - 26 oktober 2013 18:36

De senaste bilderna syns längst upp på sidan. Lite bakvänt kanske, men något system måste man ju välja...


Kolla blicken!

Nu börjar valparna intressera sig för saker i sin omgivning, den stora bollen till exempel.

Julia klipper de små, små klorna, något hon är väldigt bra på.

Snutt, snutt - vilken härlig stil dom har!

Och så är det dags att för några timmar lämna valplådan = hela världen sedan 24 dagar, och kolla in hur det är i köket. Det går fantastiskt bra. Ingen är rädd för alla ljud, alla undersöker den nya miljön och mamma Karma försöker locka in dom i den lilla flygburen, med viss framgång. Tuffast idag är den ljusrosa tiken.

Av Agneta Lindström - 18 oktober 2013 00:00

Den här kullen föddes aningen tidigt, på dag 58, så vi väntar ivrigt på att valparna ska öppna ögonen. Ännu på fjortonde dagen syns inga ögon men på dag 15 ser vi små springor på tre av dem. Bilder kommer snart här nedanför.


De går upp väldigt fint i vikt, alla ligger runt 800 gram redan och mamma Karma är väldigt matglad, det mesta hon äter tycks gå åt till att producera mjölk.

Här under en rad bilder som Julia tog på fjortonde dagen, den 16 oktober. Som ni ser har de nu fått sina nya fina färgglada halsband.

Flodhäst (Hippopotamus amphibius)?

Lite suddig men väldigt rolig bild. Lägg märke till bilringarna...

Så var det ögonen... Gråblå och lite disiga, dom lär inte se något de första dagarna. Men söta är dom.

Gröna hanen

Turkosa hanen


Gula tiken

Lila tiken

Rosa tiken

Ljusrosa tiken

Röda tiken

Här några bilder från den 21 oktober (19 dagar)

Av Agneta Lindström - 10 oktober 2013 23:51

Den 9 oktober väger vi valparna. Alla har gått upp som de ska, dvs i stort sett fördubblat sin födelsevikt på en vecka. (Tänk er en bebis som väger sju kilo efter en vecka!)

Det är alltså inget fel på aptiten. Men lite märkligt att se hur alla går upp i nästan exakt samma takt trots att de får knuffas för att komma fram till mjölken.

11 oktober: En gång tidigare kallade vi en valpkull för chorizokullen, för de var verkligen runda som tjocka korvar. Frågan är om inte de här börjar närma sig chorizostadiet. På bilden nedan radar de upp sig som om de visste att de skulle bli fotograferade. Och lugna är dom, bara dom får mat och värme. Annars är det rena klagokören, i olika stämmor.

Av Agneta Lindström - 9 oktober 2013 23:08

Nog för att vi haft snabbfödande tikar men Karma tar rekordet. På 58:e dagen (bara det ovanligt tidigt) blir hon lite orolig och springer runt i trädgården och letar lämpliga födelseplatser. OK, vi känner igen beteendet, så det tar väl ett par dagar från nu. Temperaturen är låg, det har den varit i flera dagar, vi har till och med köpt ny termometer för att vi inte litar på den gamla.

Halv fyra har den börjat stiga (beror det på nya termometern?) och halv fem börjar hon flåsa, ett tecken på att det är nära, men det kan ändå ta ett dygn eller så. Karma är väldig orolig och gnyr (värkar?).

Vi har räknat med att ha Julia hos oss vid förlossningen så kvart över fem far Hasse iväg och hämtar henne i Järna, en färd på cirka 50 minuter fram och tillbaka. Samtidigt släpper vi ut Karma men hon vill snabbt in igen. 17.22 får Julia ett sms att första valpen har kommit! Innan vi är tillbaka är även nummer två ute, det tog knappt en kvart.

Anton är hemma och hjälper till och sen rullar det på "som vanligt", utan några komplikationer. Det här är 14:e kullen för oss.

Det slutar efter bara några timmar med två hanar och fem tikar. Inte särskilt stora men inte heller små, normalstora helt enkelt.

Här nedan några fina bilder från dag 1 och resten av första veckan.


Av Agneta Lindström - 3 september 2013 13:13

Ultraljudet bekräftar vad vi och Karma själv har trott ända sedan parningen - Karma (SE VCH Franziska von Karma) och Ossian (LPI LPII LPIII SE UCH One of a kind Oisin De Morrigan) väntar valpar i början av oktober.


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se